Tandretning

En ærlig guide til tandretning med usynlig bøjle

Velkommen til vores univers om tandretning: All About Smiles. Her har vi samlet information om tandretning og de dygtigste tandlæger i Skandinavien – for at give dig muligheden for at få den bedste start på din tandretning på din vej til et smukt smil. 

Vi tror på, at tandretning altid skal ske i samarbejde med en dygtig tandlæge. Hvis du vil tage imod en konsultation og en snak med en dygtig tandlæge, kan du booke direkte her på siden, eller du kan vælge at læse videre først.
smilende kvinde med lige tænder

Book en tid til forundersøgelse!

VI kan hjælpe dig i hele landet på en af vores moderne klinikker med sødt personale. 

Udfyld formularen med dine oplysninger, så vil vi ringe til dig og tage en snak med dig om dine behov, og fortælle mere om mulighederne for at få rettet tænder med usynlige skinner.

Resultater, der transformerer

Mød de mennesker, der har fået et nyt og bedre liv efter en behandling med usynlige bøjler.

Se alle vores videoer på vores YouTube Channel.

Se Lines Smile Story.

Se Mortens Smile Story.

Tandretning guide - indholdsfortegnelse

I Danmark har vi skoletandplejen, der typisk hjælper med at rette skæve eller ujævne tænder i ungdomsårene. Dog er det langt fra alle, der er tilfredse, og mange bliver i dag afvist, fordi skæve tænder eller et skævt bid afvises med begrundelsen 'kosmetisk rettelse'. Derfor bliver der ikke gjort yderligere ved din tandretning, bid eller situation, hvilket forhindrer dig i at opnå det flotte smil, du ønsker og fortjener. Som et resultat er der et stigende antal ældre teenagere og voksne, der er på udkig efter muligheder for at få rettet tænder. Vi samarbejder med tandlæger i alle store Danske byer fra København, over Odense, Aarhus og Aalborg, og du kan booke en tid til en konsulation her. Er vi endnu ikke i din by, kan du skrive til os, og så kontakter vi dig, når vi er klar i netop din by.

Hvad er tandretning?

Tandretning kan defineres som processen med at justere og flytte tænder til den rigtige position i henhold til en persons bid ved hjælp af ekstern kraft og tryk over tid. Hvis du har skæve eller uheldigt placerede tænder, kan de justeres. Ikke bare kosmetisk for dit udseende – men først og fremmest for din sundhed.

Grundlæggende er tandretning rettet mod at forbedre tandsundheden ved at korrigere skæve tænder, underbid, overbid, åbent bid, krydsbid, mellemrum mellem tænderne, rette skæve fortænder og andre fejl ved tænderne samt kæben. Hvert år går millioner af mennesker i gang med behandlinger med Invisalign, ClearCorrect eller andre populære brands – hurtigt og effektivt.

De teknologiske fremskridt inden for tandretning og innovative behandlinger sker med stormskridt. Vi har skrevet denne guide til tandretning for at give dig de vigtigste oplysninger og hjælpe dig på rejsen til at opnå det smil du drømmer om – det perfekte smil. Læs mere om vores teknologi her.

Hvad er fordelene ved tandretning med usynlig bøjle?

usynlige skinner clearcorrect
Der er mange fordele ved at have pæne, sunde og lige tænder. Rengøring mellem skæve tænder kan være svært og resultere i huller i tænderne samt en række tandkødssygdomme.
 
Lige tænder forbedrer tandkødets sundhed og skaber et stærkt forsvar mod paradentose. De hjælper dig med at tygge din mad godt, hvilket er vigtigt for en god fordøjelse. De forbedrer ansigtets udseende ved at løfte munden opad, så huden ser fastere og yngre ud.

Tandretning med usynlig bøjle – diskret og komfortabelt

Mange har et ønske om flotte, hvide og lige tænder og i et symmetrisk ansigt. Lige tænder øger ikke bare selvtilliden – de er også nemmere at holde rene. Desværre får mange unge mennesker ikke rettet deres tænder, fordi behandlingen vurderes til ikke at være klinisk nødvendig men rent kosmetisk, eller fordi de synes, at det er pinligt at gå med usynlige bøjler som teenager.

De tandlæger, All About Smiles samarbejder med, er højt specialiserede og blandt de dygtigste i Skandinavien, og så benytter de sig af de nyeste teknologier og innovationer indenfor tandretning. Der findes forskellige typer aligners – eller usynlig skinner – men fælles for alle vores tandlæger og klinikker er, at de udfører tandretning med usynlige bøjler. Tandregulering med Invisalign, ClearCorrect eller andre førende brands kan hjælpe dine tænder til den optimale position. Blandt fordelene er, at en usynlig tandbøjle er gennemsigtig og derfor mindre synlig – og de skiftes typisk hver anden uge. Og så kan man tage sin usynlige aligner ud, da det er en en aftagelig bøjle, for at spise og rense tænderne, hvilket medfører en tydelig bedre mundhygiejne end ved traditionelle togskinner.

Et flot harmonisk smil

kvinde med lige tænder og usynlige bøjler
Vores dygtige tandlæger kan rette din tandstilling, så du får et flot og harmonisk smil. De usynlige skinner er velegnede til at rette for tætsiddende tænder, for stort mellemrum mellem tænderne eller asymmetriske tænder – alt efter din mund og dit behov.

Der er mange fordele:

  • Konsultation af tandlæge
  • Sikker og gennemtestet metode
  • Æstetisk og diskret med usynlige bøjler
  • De aftagelige skinner gør det nemt at børste tænder og opretholde en god tandhygiejne
  • Skinnerne bliver specialfremstillet og tilpasset til dine tænder
  • Slut med irriterende metalbøjler og færre kontrolbesøg
  • Ingen taleproblemer og kostændringer som ved faste bøjler
  • Skånsom – færre gener i form af irriteret tandkød, tunge og kinder

Hvad er mulighederne og behandlingerne for tandretning?

For at komme godt i gang med din tandrening, bør du opsøge en tandlæge og få en tandreguleringsbehandling. All About Smiles samarbejder kun med de førende tandlæger i Skandinavien, og alle vores tandlæger har speciale i ortodonti. Invisalign kan, som ClearCorrect eller hvis man bruger inman aligner, hjælpe til at sikre en god tandretning.

Hvad er forskellen mellem en ortodontist og en tandlæge?

En ortodontist er en uddannet tandlæge, der har afsluttet en yderligere specialuddannelse i ortodonti. En ortodontist fokuserer specifikt på problemer relateret til justeringen af tænder og kæber. Ortodonti er et speciale i tandpleje, der fokuserer på forebyggelse og korrektion af skæve, udstående eller skæve tænder. Kort sagt – det er praksisområdet, der dækker tandretning. Ortodonti (dvs. tandretning) kan ofte være en afgørende behandling for patienter, der har skæve tænder. Skæve tænder påvirker ikke kun dit udseende. Ved at sikre at tænderne mødes korrekt, når de bider, er det med til at sikre bedre tandhygiejne og mindske risikoen for skader på fremtrædende tænder. Både tandlæger og ortodontister er læger, der beskæftiger sig med tænder og tandkød, selvom tandlæger fokuserer mere på de mere generelle tandbehandlinger såsom rodfyldninger, kroner og broer.

Hvor lang tid tager tandretning?

Behandlingstider varierer ganske forskelligt afhængigt af dine tænder, kæbe og historik. Typisk tager behandlinger med tandretning med usynlig bøjle omkring 12-18 måneder. For rent kosmetiske tilfælde kan behandlingen afsluttes på under et år. De tandlæger, vi samarbejder med omkring tandretning, tilbyder altid en konsultation og grundig undersøgelse, hvor alle detaljer vil blive givet – herunder pris og tid. 

Hvad er de mest populære metoder til tandretning?

Hos All About smiles foretager vi tandretning med usynlige bøjler. Du kan læse mere om tandretning med usynlig bøjle her.

De største producenter af usynlige bøjler er Invisalign og ClearCorrect. De usynlige bøjler er klare og aftagelige. Fordi de næsten er usynlige, er de i stigende grad populære hos både teenagere og voksne. Vi anbefaler, at du tager imod vores tilbud om en konsultation hos en af vores dygtige tandlæger, der alle er eksperter i usynlige tandbøjler. Fordi de usynlige bøjler ikke sidder fast på dine tænder – som traditionelle bøjler –skal de regelmæssigt kontrolleres og udskiftes for at sikre, at de retter dine tænder korrekt. Blandt de mere traditionelle metoder til tandretning kan nævnes.

Traditionelle bøjler

Traditionelle bøjler
Traditionelle bøjler er dem, som de fleste kender. De består af små metalbeslag, limet til tænderne og fastgjort til hinanden via en tynd wire. Disse ledninger kan derefter manipuleres individuelt for at flytte tænderne på plads. 

Indvendige bøjler

Indvendige bøjler
Indvendige bøjler er lavet af de samme komponenter som traditionelle metalskinner. Den eneste forskel er, at de er fastgjort til bagsiden af dine tænder, så de ikke er synlige, når du smiler eller spiser. Ligesom konventionelle bøjler, består de af metalbeslag og tråde, som lægger et blidt pres på tænderne over tid, indtil de er rettet ind. Indvendige bøjler kræver manuel stramning med få ugers mellemrum for at holde tænderne i bevægelse mod den bedste position.

Keramiske bøjler

Keramiske bøjler
Keramiske bøjler består stort set af de samme komponenter som metalbøjler. Men i stedet for at bruge grå eller sølv beslag og tråde, er delene gennemsigtige eller tandfarvede. Det betyder, at de er betydeligt mere diskrete end den alment kendte metalbøjle, og er dermed en attraktiv løsning for dem, som er selvbevidste.

Selvjusterende tandbøjler

Selvjusterende tandbøjler
Selvjusterende tandbøjler (også kendt som Damon bøjler) består af metalbeslag og tråde – som traditionelle metalbøjler. De har en fjederbelastning, der holder en metalbuetråd på plads i modsætning til de gummibånd, som traditionelle metalskinner bruger.

Hvad er fordelene ved en aftagelig bøjle?

Med en aftagelig bøjle slipper du for både madrester i tænderne og problemer med at vedligeholde en god mundhygiejne. Du fjerner nemlig din skinne, når du skal børste tænder, og det hjælper dig med at holde dine tænder sunde, da din tandbørstning ikke påvirkes af din aftagelige og usynlige skinne.

Du skal tage dine skinner ud, hver gang du spiser eller drikker andet end koldt vand – og det betyder også, at du under eller efter et måltid ikke genereres af mad, der sætter sig i dine skinner. Du bør bære dine skinner 22 timer om dagen. Dine usynlige skinner er svære at se med det blotte øje, men er du meget selvbevidst omkring dit smil under din tandretning, kan de fjernes i korte perioder, hvis du f.eks. skal have taget billeder.

Kan tænder rettes i alle aldre? Hvad er den rigtige alder for tandretning?

Uanset om du er 16 eller 60, er der en metode til tandetning, der passer til din alder. Den eneste forudsætning er, at dit tandkød ikke skal være svagt, da bøjler lægger lidt ekstra pres på tænderne samt tandkødet. At få rettet dine tænder er vigtigt, ikke kun for at du ser godt ud og føler dig godt tilpas, men også for at du nyder en god tandsundhed og undgår helbredsproblemer og komplikationer på grund af skæve tænder. Vi lever i en tid, hvor lige tænder associeres med skønhed og succes. Skønhed betyder symmetri – og et symmetrisk ansigt er tiltalende. Ofte springer teenagere desværre tandretningen over i teenagealderen, selvom der kunne være et behandlingsbehov. Hvert tandsæt er forskelligt, så det er vigtigt at konsultere en erfaren tandlæge for at få succes med din tandregulering.
Er du klar til at få et flottere smil og en lysere fremtid?
Tag kontakt via formularen nedenfor for at høre mere om vores tandlægeservices og tandreguleringer.
Book en tid

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram