01.11.2021

Usynlige skinner til voksne: Fordele og ulemper, når du er 30+

Hvis du læser dette, spekulerer du sikkert på, 'er skinner egnet til alle aldre?' og svaret er - absolut!

Selvom vi har en tendens til at forbinde tandbøjler med barndommen og vores teenageår, er de også meget populære blandt voksne. Deres effektivitet og kortere behandlingsvarighed er blandt hovedårsagerne til, at voksne patienter vælger usynlige skinner. De giver et mere lige smil uden at gå på kompromis med ansigtets æstetik og det overordnede udseende. 

Bevæger voksne tænder sig anderledes?

Selvom de anderledes end mælketænder, bevæger voksne tænder sig også. Men deres skift er normalt langsommere og mindre. Da de fleste voksne leder efter mindre tandlægeforbedringer (såsom tænder som ikke står pænt på række, overbid eller skæve tænder), er aftagelige skinner ofte den bedste tandreguleringsmulighed for dem.

Resultater af usynlig tandbøjle opnås normalt på omkring to til seks måneder, hvilket er en betydeligt kortere tidsramme end metalbøjler.

Hvad kan usynlig tandbøjle-behandling løse?

Gennemsigtige skinner kan rette moderate niveauer af:

De kan være et meget effektivt alternativ til metalbøjler, da de er velegnede til mere end ét tandstillingsproblem. Men de er muligvis ikke det rigtige valg til nogle specifikke ortodontiske tilfælde. Hvis du er usikker på, om gennemsigtige skinner er den bedste løsning for dig, anbefaler vi at konsultere en tandlæge eller specialtandlæge. På denne måde får du en skræddersyet tandreguleringsplan, der er skræddersyet præcis til dine behov.

Men før du fortsætter med usynlig tandbøjle-behandling, bør du bemærke fordele og ulemper.

Fordele

● Tandregulerende behandling kan være behagelig

Selvom ikke alle tandlæger måske er enige om dette, oplever nogle tandreguleringspatienter at usynlig tandbøjle er meget mere behagelige end togskinner.

● Usynlig tandbøjle kræver normalt færre opfølgende tandlægebesøg

Takket være avanceret computersoftwareteknologi er usynlig tandbøjle-behandling ofte mere strømlinet end traditionelle bøjler. Vores 3-trins tandterapi er for eksempel specielt designet til at undgå tandreguleringsforsinkelser og ineffektivitet. Efter din 3D-tandscanning vil din eksperttandlæge oprette en personlig plan, der viser dig fremtidige resultater.

● I modsætning til traditionelle bøjler kan gennemsigtige skinner til enhver tid aftages

Det betyder, at du kan spise og børste dine tænder, mens du opretholder høje standarder for mundhygiejne som anbefalet af din tandlæge eller specialtandlæge.

Ulemper

● De er måske ikke egnede til dig, hvis du er glemsom

I modsætning til konventionelle bøjler, som er permanent fastgjort til tænderne, er det patientens ansvar at bære skinnerne i den instruerede tidsramme pr. dag. Forsømmelse af denne vigtige regel kan resultere i tandkomplikationer, ubehag og forlænget behandlingsvarighed.

● Ikke alle tandregulerings-patienter er komfortable med usynlig tandbøjle

Nogle patienter kan føle pres, når de bærer et sæt skinner for første gang. Dette kan føre til demotivation hos patienten og dårlig tandpleje, som i sidste ende kan føre til huller i tænderne.

● De passer muligvis ikke til alle budgetter

Alle tænder er forskellige og det er tandreguleringsprocesser også. Hvis du vil vide mere om omkostningerne ved usynlig tandbøjle eller de tandreguleringsbehandlinger, der er tilgængelige for voksne, så læs denne artikel.

Bemærk venligst, at det altid er bedst at konsultere en tandlæge eller speicaltandlæge, før du gør nogen antagelser. Her hos All About Smiles kan vi tilbyde dig et netværk af ekspertklinikere til dine tandreguleringsbehov. De vil være i stand til at rådgive dig om den bedste løsning for dig.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram