29.10.2021

Hvordan skal jeg rense mine gennemsigtige skinner? 4 nemme måder

Når det kommer til tandhygiejne, er renlighed nøglen! Og det er ikke anderledes, når du har usynlig tandbøjle på. Men præcis hvordan skal du rense dine gennemsigtige skinner, hvor ofte skal du gøre det, og hvorfor er det så vigtigt?

Derfor bør du rense dine gennemsigtige skinner

For dit helbred


Du spekulerer måske på, om det er vigtigt at rense din gennemsigtige skinner. Når alt kommer til alt, skal du fjerne dem for at spise og drikke, og børste dine tænder, før du sætter dem i igen. Men børstning alene kan ikke fjerne dine tænder helt for bakterier og madrester. Derfor er det vigtigt også at bruge tandtråd og rense dine skinner.

Du bør være endnu mere flittig i din tandrensningsrutine, når du har skinner på, da de er det perfekte gemmested for mad og bakterier. Når snavs sætter sig fast inde i dine skinner, er det ikke kun synligt (og pinligt), det udgør også en fare for dit helbred.

Det er ikke kun tandkødssygdomme, tandtab og dårlig ånde, du skal bekymre dig om. Mange vidtrækkende helbredsproblemer kan skyldes dårlig mundhygiejne, såsom lungebetændelse og kranspulsåresygdom. Ifølge nyere undersøgelser er din mund hjemsted for over 700 bakteriestammer, som alle konsekvent opbygges omkring dine skinner, hver gang du bærer dem.
Kort sagt, at børste tænder er simpelthen ikke nok til at opretholde en god mundhygiejne, når du bærer usynlig tandbøjle.

For at holde skinnerne i god stand


Gennemsigtige skinner er lavet af et ultratyndt plastmateriale, der hjælper dem med at forblive næsten usynlige for det blotte øje. Selvom materialet er robust, forårsager ukorrekt pleje, at skinnerne bliver deforme og plettede. Udskiftning af beholder og skinner kan være en dyr affære, så det er bedst at tage enkle foranstaltninger for at sikre, at de ikke bliver beskadiget.

Hvor ofte skal du rense dine skinner?

Ligesom dine tænder, anbefales det, at du renser dine skinner to gange om dagen. Det er en god idé at gøre rengøring af dine skinner til en del af din tandbørstningsrutine. Hvis du gør det, bliver det nemmere at holde styr på din mundhygiejne.

Hvis det er muligt, bør du også skylle dine skinner med lunkent vand*, når du fjerner dem. Dette vil hjælpe med at minimere ophobning af bakterier, mad og spyt og holde dem rene og gennemsigtige. Det vil også forhindre udviklingen af en dårlig mundsmag.

*Du bør aldrig skylde dine gennemsigtige skinner under varmt vand, da den ekstreme temperatur kan bøje plastikken og resultere i, at du har brug for en udskiftning!

4 nemme måder at rense dine skinner på

Nu hvor vi har afklaret hvorfor og hvor ofte du skal rense dine skinner, er her de fire bedste måder at gøre det på:

• Opblødning i krystaller

En af de bedste måder at rense dine skinner på er at bruge specialrensende krystaller. De hjælper dig ikke blot af med bakterier, men de forhindre også, at skinnerne bliver misfarvede og plettede.

For at bruge denne metode, skal du blot fylde en beholder med lunkent vand og røre en pakke bøjle-rensekrystaller i, indtil de er opløst. Lad dine skinner trække i opløsningen i omkring 15 minutter. Børst og skyl dem derefter, før du putter dem tilbage i munden.

• Sæbe

Du behøver ikke specialkrystaller for at holde dine skinner rene. Klar antibakteriel sæbe* vil gøre arbejdet lige så godt.

*Bemærk venligst, at du aldrig bør bruge duftende eller farvede sæber, da disse kan plette skinnerne og efterlade en parfumeret smag!

For at bruge denne metode skal du blot lave en sæbeopløsning med lunkent vand og lade dine skinner trække i omkring 15 minutter. Giv dem derefter en god scrub med en tandbørste og skyl godt for at fjerne alle sæberester. Antibakteriel sæbe er ikke egnet til indtagelse, så skylning er ekstra vigtig!

• Destilleret hvid eddike

Eddike er kendt for sin rengøringsevne i husholdningen og den er også i stand til at rense dine skinner! Men før du går efter balsamicoen, skal du være opmærksom på, at du kun bør bruge destilleret hvid eddike til denne metode. Enhver anden form for eddike kan plette dine skinner til.

Bland blot 1 del eddike med 3 dele vand, og lad dine skinner trække i opløsningen i omkring 15 minutter. Igen er det vigtigt at give dine skinner en god børstning og skyl efter, for at slippe af med indespærret snavs og undgå dvælende smag.

• Bagepulver

En anden husholdningsrengøringsfavorit - bagepulver kan dræbe bakterier, alt imens det hjælper med at fjerne pletter på dine skinner.

For at bruge denne metode skal du, blande en spiseskefuld bagepulver i 200 ml lunkent vand, og derefter lade dine skinner trække i mindst 30 minutter. Fjern dem derefter fra opløsningen, giv dem en grundig børstning og skyl dem godt.

Ting du bør undgå for at holde dine skinner rene

Selvom der er flere effektive metoder, du kan bruge til at holde din usynlige tandbøjle i god stand, er der også nogle ting, du aldrig bør gøre. Her er hvad du skal undgå:

• Dyp ikke dine skinner i mundskyl - det kan plette dem.
• Læg ikke dine skinner i varmt vand (og kom dem ALDRIG i opvaskemaskinen)
• Forsøg aldrig at rense dine skinner med tandpasta. Dette kan plette dem og få dem til at smage dårligt.
• Lad aldrig dine skinner ligge, når du ikke har dem på. Opbevar dem altid i en opbevaringsæske (medmindre du rengør dem!)

Har du brug for hjælp til at rense dine skinner?

Nogle gange kan dine skinner blive misfarvede, begynde at føles slimede eller forårsage dårlig ånde. Hvis ingen af ovenstående rengøringsmetoder løser problemet, bør du konsultere en ekspert. Du kan besøge All About Smiles for at finde en lokal tandlæge eller specialtandlæge, der kan rådgive dig.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram