Hvordan kan jeg lave en aftale?

contact

Det er nemt: Du kan booke en aftale online når det passer dig, eller ved personligt fremmøde i en af vores klinikker.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp kan også ringe til os på telefon: 89 87 80 40 eller skrive en mail på : [email protected]

Hvad er ClearCorrect skinner?

info

ClearCorrect skinner giver dine tænder en korrekt placering, uden at det bliver bemærket af andre. Vores behandling består af et sæt gennemsigtige skinner, der er tilpasset præcist til dine tænder, og som langsomt vil flytte dine tænder sig til den korrekte position. Du anvender skinnen cirka 22 timer om dagen, og skifter til en ny skinne med en ny korrektion/tilretning hver 14. dag. Dine skinner vil nærmest være usynlige for andre. Når du skal spise og drikke andet end koldt vand, tager du blot dine skinner ud. 

Gør det ondt at få tænderne tilrettet med ClearCorrect skinner?

during-treatment

I begyndelse af din behandling vil det være helt normalt at du oplever en smule ubehag. Tilsvarende kan ubehaget opleves, når du skifter fra en skinne til en anden, men ubehaget vil blive mindre og mindre med tiden. Nogle kan have gavn af at tage smertestillende håndkøbsmedicin de allerførste dage, hvor skinnen anvendes - virker håndkøbsmedicinen ikke tilstrækkeligt smertestillende, kontaktes din behandler. 

Hvor længe holder behandlingen?

during-treatment

Det tager i gennemsnit mellem 3-12 måneder at få perfekt tilrettede tænder med ClearCorrect skinner. I nogle tilfælde kan det tage mere end 1 år. Hvert enkelt tilfælde er unikt, og afhænger af hvor tænderne skal flytte sig for at opnå den ønskede position. Når du har fået foretaget en 3D scanning eller et gennemsyn af dine tænder, vil din tandlæge kunne fortælle dig, hvor længe din behandlingstid vil tage.

Hvordan forløber processen med ClearCorrect?

info

Det starter med en konsultation hos din tandlæge, hvor det afklares om du er egnet til behandlingen. Hvis alt er, som det skal være, vil der blive foretaget en scanning eller vurdering af dine tænder, hvorefter din behandling vil blive planlagt.

Når du og din tandlæge er tilfredse med din behandlingsplan, vil vi producere dine skinner, og du vil få en tid til at prøve dine skinner. Herefter vil du regelmæssigt komme hos din tandlæge indtil din behandling er færdig.

Efter behandlingen skal tænderne fastholdes i den nye position og her vil din tandlæge anbefale løsninger til dette som kan være retainer alignere. Retainere skal anvendes resten af livet. Eller populært sagt så længe man ønsker at beholde sine lige tænder.

Kan jeg se, hvordan mine tænder vil komme til at se ud, inden jeg starter behandlingen?

info

Ja. Din tandlæge er i stand til at vise dig, hvordan dine tænder kan se ud efter din behandling med ClearCorrect. Dette er muligt, når du har fået taget dit 3D scan på klinikken.

Hvor hurtigt kan jeg få mine ClearCorrect skinner?

info

Din næste aftale vil afhænge af den bestemte tandlægepraksis, men vi bestræber os altid på at se dig hurtigst muligt. Efter din første aftale kan du forvente at modtage dine skinner inden for to til tre uger.

Hvor behagelige er skinnerne?

info

I løbet af de første dage er det almindeligt at opleve en vis ømhed i tænderne. Des mere du bærer skinnen, jo mere vil du vænne dig til den, og ømheden vil aftage hurtigt. Sår og irritation kan opstå, men forsvinder også inden for få dage – uden behov for medicinsk behandling. Du kan også opleve øget mundvand eller mundtørhed. ClearCorrect skinner er blandt de mest komfortable skinner i branchen. Hvis justeringerne ændrer sig for pludseligt mellem trinene, kan de forårsage unødvendigt ubehag, ligesom ved en traditionel metalbøjle. Her anvender ClearCorrect skinner et unikt system, der sørger for at balancere din komfort og behandlingstid. 

Hvad er ClearCorrect skinner lavet af?

info

Clear Aligners er lavet af plast – og her er det værd at bemærke, at nogle markedsledere har udviklet yderst sofistikerede teknologier, der gør deres skinner mere komfortable, diskrete og ikke mindst effektive sammenlignet med andre. ClearCorrect bruger f.eks. patenteret ClearQuartz teknologi til at skabe deres skinner, hvilket i høj grad giver komfort og mindre risiko for pletter, misfarvninger og revner.

Kan jeg få en behandling, hvis jeg er gravid eller ammer?

before-treatment

Både skinner og retainers fra ClearCorrect er fri for skadelige kemikalier, og de udgør derfor ikke en væsentlig risiko for dit helbred. Det er dog op til dig og din læge at afgøre, om behandlingen er sikker for dig og dit barn. 

Skal jeg have indsprøjtning i løbet af behandlingen?

info

Det er usandsynligt, at du vil få brug for injektioner som en del af din behandling. Den eneste gang, du kan få brug for lokalbedøvelse, er, hvis du har brug for at forbedre din mundhygiejne før selve tandretningen, såsom huller eller en fyldning. 

Hvor mange aftaler skal jeg til?

info

Antallet af aftaler i forbindelse med en behandling med tandretning afhænger i høj grad af længden på dit behandlingsforløb. Dette bliver tilrettelagt af din tandlæge. Generelt forsøger vi at holde aftaler til et minimum, så det kan passe ind i en travl hverdag. Du kan forvente en aftale, der skal sikre, at du er en mulig kandidat til behandlingen. Her bliver der også udført en intra-oral (3D)scanning. Når dine skinner er klar, vil du også blive kaldt ind til en ny aftale. Herudover er der regelmæssige eftersyn i løbet af din behandling, der skal kontrollere og holde øje med dine fremskridt.

Vil skinnen få mig til at læspe?

info

I starten af behandlingsforløbet kan skinnen i visse tilfælde medvirke til, at du kan læspe i mindre grad. Taleændringer kan ske ved enhver behandling af tænder, men det vil vende tilbage til det normale, når du bliver vant til din skinne.

Hvor længe skal jeg bære skinnerne?

info

Du bør bære dine skinner i cirka 22 timer om dagen. Dine skinner skal fjernes, hver gang du spiser eller drikker andet end koldt vand. Når du er færdig med at spise, skal du børste dine tænder og bruge tandtråd. Skyl også gerne din skinne, før du bruger den igen efter et måltid.

Kan jeg blege mine tænder?

info

Efter du har gennemført behandlingen med ClearCorrect, kan du få en blegning af dine tænder, hvis du ønsker det. Blegegelen bør kun foreskrives af en registreret tandlæge. Tag derfor kontakt til din tandlæge, hvis du er interesseret i dette.

Hvem kommer jeg til at møde i forbindelse med behandlingen?

info

Under dit behandlingsforløb vil du se en registreret tandlæge, der overvåger din behandling. Du kan også møde en behandlingsvejleder eller en specialist, der vil besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have om tandretning, ligesom du også kan møde en specialuddannet tandplejer samt det kompetente team i receptionen. 

Kan jeg spise og drikke med skinnerne på?

info

I modsætning til et forløb med en metalbøjle, kan du spise, hvad du har lyst til. Du skal blot sørge for at tage dine skinner ud, før du spiser. Når du er færdig med at spise, skal du børste dine tænder og bruge tandtråd. Skyl også gerne din skinne, før du bruger den igen efter et måltid. Når du har din skinne på, er det bedst at holde sig til at drikke koldt vand. Grunden til det er, at varm væske kan gøre din skinne skæv og dermed ødelægge den, mens andre drikkevarer kan forårsage caries eller misfarvninger. Derfor skal du tage din skinne af, hvis du drikker andet end koldt vand.

Hvad er interproximal reduktion?

info

Interproximal reduktion (IPR) kan være nødvendigt i forbindelse med tandretning. Metoden giver mere plads til tænderne, når de skal rettes. Det indebærer helt konkret, at din tandlæge fjerner mindre dele af emaljen fra siderne af tænderne, netop for at skabe et mellemrum, der hjælper med at korrigere tænderne.

Hvor ofte skal jeg skifte mine skinner?

info

Du skal skifte din skinne efter 1 til 2 uger. Hyppigheden bestemmes af din tandlæge.

Hvor mange sæt af skinner får jeg?

info

Hver behandling er forskellig, men det er almindeligt at have mellem 10 og 20 sæt af skinner i løbet af et behandlingsforløb. Din tandlæge kan skrive en recept på retainers ved afslutningen af dit behandlingsforløb for at forhindre, at dine tænder rykker sig tilbage.

Hvad kan jeg forvente under behandlingen?

info

På trods af, at det ikke er smertefuldt at bære skinnerne, vil der være kortere perioder - dage ikke uger - under behandlingen, hvor der kan opstå lettere ubehag i tænderne på grund af skinnen.

Dit ’bid’ vil føles anderledes i takt med behandlingen. I starten af behandlingsforløbet, kan du opleve, at den nye skinne kan medvirke til at du læsper en smule, men det stopper, når du bliver vant til at tale med skinnen. 

Er skinnerne besværlige at holde rene? Hvordan rengør jeg min skinne?

info

Nej. Det er meget enkelt at holde din skinne ren. De fleste skinner kan rengøres med en tandbørste og koldt vand. Du får vores "Wear and Care Guide”, når du modtager dine nye skinner.  

Dog skal du være opmærksom på, at der kan opstå decalcification (permanente mærker på tænderne), paradentose eller tandkødsbetændelse, hvis forebyggende vedligeholdelse og grundig mundhygiejne ikke opretholdes. 

Hvad er en retainer?

info

En retainer forhindrer dine tænder i at bevæge sig, efter de er blevet rettet. Du kan få en aftagelig retainer, der minder meget om en gennemsigtig skinne, og som skal bæres om natten. Du har også mulighed for at vælge en fast retainer, der holder dine tænder på plads med en diskret metaltråd, som er bundet til bagsiden af dine tænder. Du og din tandlæge afgør, om det er nødvendigt med en retainer og, i givet fald, typen af retainer. 

Vil mine tænder rykke sig efter behandlingen?

info

Hvis du ikke går med din retainers er det muligt, at dine tænder kan rykke sig efter behandlingen. Hvis du mister din retainer eller den går i stykker, skal du kontakte din tandlæge. 

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram