03.11.2021

Hvad er indvendige bøjler? Pris, fordele og ulemper

Bøjler er ofte den mest foretrukne tandreguleringsmetode for dem, der ønsker at få rettet deres tænder. Men med så mange forskellige slags bøjler at vælge imellem, kan det være svært at vide, hvilken der er bedst for dig.

Mange mennesker kan ikke lide udseendet af traditionelle metalbøjler, som har fået tilnavnet 'togskinner', takket være deres omfangsrige, metalliske udseende. For disse mennesker kan den invendige bøjle være en attraktiv mulighed, da de sidder bag tænderne og dermed ikke er synlige for andre.

Hvad er indvendige bøjler?

Indvendige bøjler er lavet af de samme komponenter som traditionelle metalskinner. Den eneste forskel er, at de er fastgjort til bagsiden af dine tænder, så de ikke er synlige, når du smiler eller spiser. Ligesom konventionelle bøjler, består de af metalbeslag og tråde, som lægger et blidt pres på tænderne over tid, indtil de er rettet ind. Indvendige bøjler kræver manuel stramning med få ugers mellemrum, for at holde tænderne i bevægelse mod den bedste position.

Der er to slags indvendige bøjler:

 • ’Social’ indvendig bøjle

Denne fokuserer på de forreste seks til otte tænder (de 'sociale seks'). De er ideelle til små mellemrum i fortænderne.

 • Standard indvendig bøjle

Denne er velegnet til tætsiddende og skæve tænder samt mellemrum imellem tænder og er designet til at justere hele rækken af tænder.

Hvilke problemer kan lingual seler løse?

Indvendige bøjler er i stand til at behandle de mest almindelige former for tandstillingsfejl, herunder:

 • Overfyldte tænder
 • Skæve tænder
 • Overbid
 • Underbid
 • Mellemrum i tandsæt
 • Åbent bid

Dog vil skinnernes evne til at behandle sådanne problemer, helt afhænge af patientens tilfælde. Den eneste måde at finde ud af, om du er en god kandidat til indvendige bøjler, er at tale med en registreret tandlæge eller bøjletandlæge.

Hvor meget koster indvendige bøjler

Indvendige bøjler kan koste alt mellem 17.000kr til 90.000kr+. Prisen på indvendige bøjler vil afhænge af flere faktorer, herunder kompleksiteten af ​​din sag og hvilke tænder der flyttes. For eksempel kan en 'social' indvendig bøjle være billigere end en standard indvendig bøjle, da færre tænder bliver flyttet.

De fleste tandlæger vil kunne give dig finansieringsmuligheder, så du kan fordele udgifterne til din behandling over tid. Du kan også få muligheden for at kombinere forskellige tandregulerende behandlinger for at reducere omkostningerne, såsom at bære indvendige bøjler på dine øverste tænder og traditionelle togskinner på bunden.

Vil indvendige bøjler påvirke min tale?

Da indvendige bøjler forhindrer dig i at røre bagsiden af ​​dine tænder når du taler, vil dette påvirke din tale på kort sigt. Du kan opleve læspen i et kort stykke tid, men din tunge vil efterhånden tilvænne sig, og din tale bør vende tilbage til normal.

Er indvendige bøjler smertefulde?

Indvendige bøjler kan forårsage ubehag for brugeren, når bøjlerne tages på eller justeres. Som med alle typer bøjler med beslag kan små dele give smerter, hvis de kommer i kontakt med mundens bløde væv. Det betyder at tungen er det mest almindelige sted for smerte på grund af placeringen af ​​beslagene, med indvendige bøjler.

Hvad er fordelene og ulemperne ved indvendige bøjler?

Fordele

 • De er meget diskrete, og kan ikke ses af andre, når du smiler eller spiser
 • De kan rette op på de mest almindelige bidproblemer
 • De kan tilpasses af din tandlæge, så de bliver mere behagelige for dig

Ulemper

 • De kan forårsage ubehag for brugeren, især efter den første påføring eller efter justering
 • De kan påvirke din tale eller give dig en kortvarig læspen
 • De kan være dyrere end traditionelle togskinner

Hvad er alternativerne til indvendige bøjler?

I disse dage er der mange forskellige slags bøjler at vælge imellem, herunder gennemsigtige skinner, selvregulerende bøjler og traditionelle bøjler. Hver af disse kommer med sine egne fordele og ulemper, og derfor er det altid bedst at tale med en tandlæge, før du træffer din beslutning.

Er indvendige bøjler det rigtige for mig?

Indvendige bøjler kan være en god mulighed for dig, hvis du vil rette dine tænder uden at påvirke synligheden af ​​dit smil. Dog er indvendige bøjler måske ikke den bedste form for tandregulering i dit tilfælde, så det er altid bedst at konsultere en tandlæge eller bøjletandlæge først. Til din aftale vil tandlægen være i stand til at rådgive dig om den mest passende tandregulerende behandling og give dig en estimeret pris.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram