05.11.2021

Hvor meget koster Clear Aligners? Og er de dét værd

Du vil gerne have rettet dine tænder, så du kan få dit drømmesmil. Derfor opvejer du både fordele og ulemper ved metalbøjler og clear aligners. Men hvad er hovedforskellene, der netop gør den ene behandling mere attraktiv for dig? Hvor meget koster clear aligners? Og er behandlingen dine penge værd?

Læs videre, og få svaret.

Hvad er forskellen mellem clear aligners og traditionelle bøjler?

Før du træffer et valg om, hvilken behandling, der er den rette for dig, er det en god idé at kende de forskelle, der er ved hver behandling. På den måde, kan du træffe det helt rigtige valg for dig.

Både clear aligners og traditionelle bøjler har nemlig fordele og ulemper, men de grundlæggende forskelle ved behandlingerne er følgende:

Behandlingstid

Flere studier peger på, at en behandling med clear aligners kan være mere effektiv end traditionelle bøjler, når det gælder mindre komplekse tilfælde af malokklusion. Sværhedsgraden af malokklusion har altså stor betydning for behandlingens effektivitet, og derfor er clear aligners ikke altid den mest egnede løsning.

Diskretion

Takket været clear aligners ultra tynde materiale, er du sikret en behandlingsform, der praktisk talt  er usynlig for det blotte øjne. Det diskrete look gør dem enormt attraktive for både teenagere og voksne, der kan er bevidste om deres udseende. Metalbøjlen derimod – dén er alt andet end diskret, og det er ingen overraskelse for nogen. Og det er netop metalbøjlens meget iøjnefaldende udseende, der særligt skaber tvivl hos forældre, fordi de bliver bekymret for om deres barn, risikerer at blive udsat for drillerier eller mobning.

Aftagelig og fleksibel

Modsat metalbøjler, er clear aligners aftagelige, hvilket gør, at du nemt kan børste og rense dine tænder med tandtråd. Og så kan du spise, hvad du har lyst til. Du får nemlig langt større frihed, når det kommer valg af måltider, da du blot tager din aligner af, inden du indtager mad. Disse to fordele gør altså, at du får en bedre mundhygiejne i løbet med din ortodontiske behandling. Til dette, er metalbøjlen en kontrast. Du er i høj grad nødt til at undgå mad, der har tendens til at sætte sig fast mellem tænderne, eller ødelægge bøjlens skrøbelige dele, hvis du bærer en lingual- eller traditionel bøjle. Særligt popcorn, slik og sprøde snacks med knas er et sikkert no-go, hvis man vil være helt sikker på at undgå et akut besøg hos tandlægen.

Komfort

Da clear aligners er lavet af plastik, der former sig perfekt efter dine nuværende tænder, er de mere behagelige end bøjler af metal. Derudover består traditionelle metalbøjler af fastsatte beslag samt metaltråd, der kan skære indersiden af munden og læber, hvilket ikke er særlig sjovt. Det er værd at huske, at du skal bære din clear aligner mellem 22 og 24 timer i døgnet – og derfor bør komfort spille en central rolle for din beslutning. 

Tandlægebesøg

Clear aligners virker ved, at dine tænder, for hvert sæt af skinner, forsigtigt rykker sig på plads over tid. En traditionel metalbøjle skal strammes manuelt af din tandlæge eller ortodontist, hvilket kræver at du møder op hos en klinik. Det betyder naturligvis, at tandlægebesøg vil optræde hyppigere i din kalender. Derfor er clear aligners ofte det sikre valg, hvis du vil undgå hyppige tandlægebesøg.

Hvordan finder jeg ud af, hvor meget en behandling med clear aligners vil koste for mit konkrete tilfælde?

Vi anbefaler altid, at du tager kontakt til en tandlæge eller ortodontist, før du træffer et valg om behandlingsform. Selve prisen af dit behandlingsforløb afhænger af graden af dit konkrete tilfælde med malukklosion – og din tandlæge eller ortodontist kan give dig svaret på dette. Det bedste du kan gøre, er at tage kontakt til en All About Smiles ekspert – de vil være i stand til at give dig en klar fornemmelse af dit tilfælde.

Hvad er ‘DIY’ Clear Aligners? 

Der findes mange leverandører med såkaldte princip om ‘DIY’ (Do-It-Yourself) clear aligners. Idéen med DIY clear aligners er, at virksomheder tilbyder en behandling, der kan købes og fuldføres hjemmefra.

På den måde kræver virksomhedernes behandling altså ikke, at du får et tilset dine tænder af en professionel. I stedet sender de dig et tandlæge-kit med posten, hvor meningen er, at du selv tager dit tandaftryk frem for en professionel såsom f.eks. en tandlæge. På den måde afskæres tandlægebesøget, og derfor gør metoden sig mere overkommelig – men det er kun ved første øjekast. På længere sigt risikerer du nemlig at  reducere effekten af din behandling. Og dine tænder ender højst sandsynligvis hverken med det resultat, du ønsker eller forventer, hvis du udelader praktisk opsyn fra en professionel.

Det er vigtigt at huske, at selvom clear aligners, i de fleste tilfælde, er det rette valg for patienter med malokklusion, så er de ikke altid den korrekte løsning. DIY clear aligners ender oftest ud i overfladiske resultater, og giver derfor ikke de fremtidige garantier, mange netop ønsker, ved en tandretning. Behandlingsformen er en hurtig løsning til at rette tænder, men uden en professionel ortodontisk vurdering, kommer man ofte ikke særlig langt.

Lægeforeningen for ortodontister i England, The British Orthodontic Society (BOS) udmelder, at de er ’ekstremt bekymrede’ over disse DIY clear aligners, og at denne form for behandling endda kan resultere i permanente skader på en persons tandhelbred. Derfor er deres klare anbefaling, at man vælger en behandling, der inkluderer opsyn af en uddannet kliniker, så behandlingsforløbet overvåges. På den måde sikres patienten, at problemer løses hurtigt, hvis de opstår.

Kort sagt anbefales det, at du betaler den ekstra del for tilsynet med en professionel, men det betyder, at du med stor fordel er sikret en tryg og effektiv behandling, der er skræddersyet til dig.

Er Clear Aligners prisen værd?

I betragtning af den omfattende liste over fordele som clear aligners tilbyder, er de fleste enige om, at de er prisen værd. For at du opnår de mest effektive resultater, anbefaler vi altså, at du vælger en behandling med clear aligners, der netop overvåges af en professionel tandlæge eller ortodontist – og her du kan f.eks. vælge Clear Correct. Der er mange virksomheder, der tilbyder forskellige former clear aligners i dag, og alle har samme formål: At rette dine tænder. Men for at du opnår en effektiv og sikker behandling, er det vigtigt, at du vælger en behandlingsform, der inkluderer opsyn af en professionel.

Afhængigt af din situation kan der være en række forskellige muligheder, for at finansiere dit behandlingsforløb med clear aligners. Din tandlæge eller ortodontist vil være i stand til at rådgive dig om dette. Du kan med fordel tage en snak om behandling og pris med en af vores eksperter – vi står altid klar til at hjælpe dig. Besøg All About Smiles i dag.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram