11.10.2021

Togskinner - også kendt som fastsiddende bøjle

Togskinner, der også er kendt som en fastsiddende bøjle, er en type bøjle, der sidder fast på dine tænder. Det er oftest børn og unge i folkeskolen tandplejen der vil få denne type bøjle på men anvendes også til voksne.

Indholdsfortegnelse

Hvor meget koster en tandregulering med togskinner?
Hvad er togskinner?
Hvad skal jeg huske, når jeg har togskinner på tænderne?
Er togskinner den rigtige bøjletype for mig?

Om togskinner, eller en behandling med Inman Aligner, Invisalign og ClearCorrect eller andre propulære usynlige aligners er den rigtige løsning for dig og dine tænder, vil vi opfordre til, at du taler med en tandlæge om. Forskellige typer behandlinger kan give forskellige resultater, og afhænger af omfanget af din behandling. Valget af tandregulering med Inman Aligner, togskinner, Invisalign eller ClearCorrect afhænger af, hvad du bør få rettet. Tænder kan over tid – faktisk gennem hele livet – ændre sig.

Derfor opfordrer vi altid til at bestille en tid hos tandlægen, og her kan du finde en dygtig tandlæge nær dig her.

Hvor meget koster en tandregulering med togskinner?

Tandregulering med togskinner koster typisk fra kr. 19.000. Priser for tandregulering varierer, ligesom andre bøjletyper, af om det er enkelte tænder eller hele grupper af tænder, der skal flyttes på plads. Og om det er overmund, undermund eller begge dele, der kræver regulering. Du kan tale med vores dygtige tandlæger om priser for togskinner og aligners.

Find en tandlæge nær dig her – uanset om du bor i Jylland, på Fyn eller Sjælland.

Hvad er togskinner?

Togskinner er en fast bøjletype, som limes direkte på dine tænder. Ved at togskinnen strammes løbende, vil dine tænder flytte sig. Typisk går du til kontrol med en fast tandbøjle én gang om måneden - men dette afhænger, ligesom resten af behandlingen, af din tandstilling og hvad din tandlæge vurderer, er det rigtige for dig og dine tænder.

Modsat andre bøjletyper har du dem på 24 timer i døgnet. Togskinner kan ikke tages af. Denne type af bøjle er oftest lavet af metal, men der findes også keramiske bøjler.

Hvad skal jeg huske, når jeg har togskinner på tænderne?

Det er vigtigt at huske hygiejnen, og være opmærksom på tandbøjlen, når du går med togskinner. Husk, at rådgive dig med din tandlæge.

Hvis der er noget, der noget stikker, kan du forsøge om du kan få det på plads med en teske eller klip stykket nænsomt af. Evt en neglefil. Pas på og vær opmærksom på, at du ikke får metaldele i halsen. Alternativt kan du forsøge at sætte et stykke sukkerfri tyggegummi på, indtil du kan få tid hos din tandlæge.

Hvis selve ståltråden bag dine tænder er løs, så sørg for at komme til tandlægen hurtigst muligt, da det kan påvirke dit resultat og din tandstilling.

Børst dine tænder rene – efter hver måltid – med en solotandbørste og brug altid tandpasta med højt fluorindhold (1450 ppm). Vær opmærksom på, hvad du spiser og hvordan det påvirker tænder og tandkød.

Er togskinner den rigtige bøjletype for mig ?

Din tandlæge kan give dig svaret på, om togskinner er den rigtige type af bøjle for dig. I dag findes der mange forskellige alternativer , bl.a. de meget populære usynlige tandbøjler fra producenter som ClearCorrect, Invisalign og Inman Aligner. Det afhænger af, om du har skæve fortænder, dit tandsæt, samt hvad du evt. tidligere har gennemgået af tandregulering og tandretning.

Faste bøjler kan flytte skæve tænder på plads. Modsat andre typer kan togskinner ikke tages af.

Hos All About Smiles vil vi altid opfordre dig til at tale med din tandlæge. Her fra siden kan du nemt finde en dygtig tandlæge i nærheden af dig fra København til Aalborg, over Odense og Aarhus.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram