10.11.2021

Hvad er keramiske tandbøjler? Pris, fordele og ulemper.

I disse dage er der mange alternativer til traditionelle metalbøjler, og keramiske bøjler er blot en af ​​dem. De er mest velkendt for deres gennemsigtige eller tandfarvede udseende, og dette er hvad der gør dem til et diskret alternativ og en attraktiv løsning for dem, som ønsker at rette deres tænder, uden et iøjnefaldende metal-look.

Men hvad er keramiske bøjler? Hvordan fungerer de? Og hvad er deres fordele og ulemper?

Hvad er keramiske bøjler?

Keramiske bøjler består stort set af de samme komponenter som metalbøjler. Men i stedet for at bruge grå eller sølv beslag og tråde, er delene gennemsigtige eller tandfarvede. Det betyder, at de er betydeligt mere diskrete end den alment kendte metalbøjle, og er dermed en attraktiv løsning for dem, som er selvbevidste.

Bøjlerne fungerer ved at lægge et blidt pres på tænderne, så de retter sig over tid. De er fastgjort til tænderne indtil slutningen af ​​behandlingen, og kræver manuel opstramning med få ugers mellemrum for at sikre, at tænderne bliver ved med at bevæge sig mod den ønskede position.

Hvilke tandproblemer kan keramiske tandbøjler løse?

Keramiske bøjler er en meget effektiv form for ortodontisk behandling og kan generelt behandle de fleste former for tandstillingsfejl, herunder:

  • Overfyldte tænder
  • Skæve tænder

Om keramiske bøjler egner sig i en patients tilfælde, afhænger dog af flere faktorer, herunder sværhedsgraden af ​​tandstillingsfejlen og antallet af tænder. For at finde ud af, om du er en god kandidat til keramiske bøjler, bør du tale med en ekspert tandlæge eller bøjletandlæge.

Hvor meget koster keramiske tandbøjler?

Prisen vil variere afhængigt af patientens tandstillingsfejl, men keramiske bøjlers startpris er normalt omkring 25.500kr, kan koste op til 50.000kr og derover. Prisen kan tilskrives den højkvalitets polykrystallinske aluminiumoxid, som bruges til at skabe bøjlerne, hvilket giver dem deres tandfarvede udseende. Den høje pris gør dem betydeligt dyrere end traditionelle metalbøjler. Men dem som foretrækker diskrethed, er ofte glade for at betale lidt ekstra for det.

Hvis du er bekymret for prisen på din tandregulering, tilbyder de fleste tandlæger og specialtandlæger nu finansieringsmuligheder. Du kan booke en tid med en lokal ekspert ved at besøge vores hjemmeside. Du kan også overveje gennemsigtige skinner, hvis diskrethed er din hovedprioritet, da de er praktisk talt usynlige og tilbyder enestående komfort.

Kan keramiske tandbøjler misfarves?

En af ulemperne ved keramiske tandbøjler er, at det elastiske bånd omkring beslaget kan blive misfarvet. Det betyder, at brugere skal være mere flittige, når det kommer til valg af mad og bør børste deres tænder efter hvert måltid. Skulle dine keramiske bøjler blive misfarvet, skal din tandlæge muligvis udskifte beslagene eller båndene.

Er der større risiko for at keramiske bøjler går i stykker?

En anden ulempe ved keramiske bøjler er, at de kan være mere tilbøjelige til at gå i stykker end metalbøjler. Ifølge en undersøgelse fra 2016 er der mere end dobbelt så stor risiko for, at keramiske bøjler går i stykker end traditionelle metalbøjler, selv ved almindelig tygning.

Hvis man dyrker kontaktsport, bør man overveje en mere holdbar eller aftagelig form for bøjle, som ikke let bliver beskadiget.

Er keramiske tandbøjler smertefulde?

Keramiske bøjler kan give let ubehag, efter at bøjlerne er sat på eller efter opstramning men smerterne aftager normalt i løbet af få dage. Ligesom ved traditionelle metalbøjler, kan de små komponenter i keramiske bøjler også give smerter, hvis de bliver fanget i mundens bløde væv.

Hvad er fordele og ulemper ved keramiske tandbøjler?

Fordele

  • De er mere diskrete end traditionelle metalbøjler, men de er stadig synlige, da de sidder på forsiden af ​​tænderne
  • Behandlingen velegner sig de mest almindelige tandstillingsfejl

Ulemper

  • De er dyrere end traditionelle metalbøjler
  • De kan give let ubehag efter opstramning
  • Forskning har vist, at de måske ikke er så holdbare som traditionelle metalbøjler

Hvad er alternativerne til keramiske tandbøjle?

Der er en række alternativer til keramiske tandbøjler, herunder indvendige bøjler, selvjusterende bøjler og usynlige skinner. Hver anden form for tandregulerende behandling har sine egne unikke fordele og ulemper, så det er tilrådeligt at tale med en tandlæge eller bøjletandlæge, før du træffer en endelig beslutning.

Er keramiske tandbøjler det rette for mig?

Keramiske tandbøjler kan være en attraktiv mulighed for dig, hvis du søger en diskret form for tandregulering. Men de er muligvis ikke den bedste løsning i dit tilfælde, og du bør derfor først tale med en tandlæge eller bøjletandlæge, før du træffer en endelig beslutning. Når du bestiller en tid hos en af ​​vores eksperter, vil de rådgive dig om den bedst egnede løsning og give dig et rimeligt skøn over behandlingens længde og omkostninger.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram