07.10.2021

Tandbøjle – hvilken tandbøjle skal jeg vælge?

Der er et væld af muligheder på markedet, når du skal vælge den tandbøjle, der passer til dig, din mund og dine tænder fra populære brands som ClearCorrect, Invisalign skinner eller Inman Aligner. 

Uanset køn eller om det er dig eller dit barn, vil vi hos All About Smiles altid anbefale, at du taler med en tandlæge om en individuel undersøgelse, før du tager næste skridt og får en bøjle på tænderne. Bøjler kan være aftagelige bøjler eller faste bøjler..

Har du ikke selv en god tandlæge, kan du her på siden let booke en tid til en gratis forundersøgelse eller bestille et opkald, når det passer dig, hvis du ønsker at tale med en af vores eksperter.

Ofte stillede spørgsmål om tandbøjler

Hvor kan jeg få tid til gratis forundersøgelse for tandbøjler og 3D scanning?

Hvad koster en usynlig tandbøjle?

Kan man få tandbøjle på som voksen?

Hvad betyder usynlig tandregulering eller usynlig tandbøjle?

Hvor hurtigt flytter tænder sig?

Hvor meget koster tandbøjler?

Hvor længe skal jeg have tandbøjle på?

Hvor lang tid gør tandbøjlen ondt?

Findes der tandretning uden tandbøjler?

Hvor kan jeg få rettet tænder uden klassisk tandbøjle?


Du kan allerede nu komme i kontakt med os, ved at skrive dig op her:


Ofte stillede spørgsmål om tandbøjler

Her får du svar på de oftest stillede spørgsmål (FAQ) om tandbøjler og usynlig tandregulering som folk har, når de skal have tandbøjle på tænderne.

Hvor kan jeg få tid til gratis forundersøgelse for tandbøjler og 3D scanning?

København, Aarhus, Aalborg og Odense. All About Smiles tilbyder gratis forundersøgelse i alle større danske byer - herunder København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Klik her for at komme ind på vores Danmarkskort og mød den tandlæge, der er nærmest dig og din by

Hvad koster en usynlig tandbøjle?

Prisen for tandregulering koster fra kr. 15.000 eller kr. 355 pr. mdr. Det afhænger af kompleksiteten og dermed længden af din tandretning. På vores prisside kan du se, at en kæbe koster kr. 15.000-355/mdr og to kæber koster fra 30.000-711/mdr.

Husk, at du hos All About Smiles nemt og hurtigt kan booke tid online til gratis forundersøgelse med mulighed for 3D scanning af dine tænder.

Kan man få tandbøjle på som voksen?

Ja, selvfølgeligt kan du det. Hvis du er voksen, er din kæbe oftest stærkere og det vil derfor som regel tage længere tid. Desuden skal du, som voksen, ofte have en retainer på efterfølgende, således at dine tænder bliver på sine 'nye pladser'. Dine tænder er nemlig indrettet således, at de altid vil søge tilbage til den plads som de kom fra – og som voksen er det en større udfordring end som barn. 

Som voksen kan det endvidere være en fordel, særligt ift. udseende og æstetik, når man bruger en af de nye typer af usynlige tandbøjler fra ClearCorrect eller Invisalign.

Hvad betyder usynlig tandregulering eller usynlig tandbøjle?

Usynlig tandregulering henviser til typer af nye bøjler, blandt de største producenter Invisalign og ClearCorrect, i gennemsigtig plast. Dette betyder, at de syner af mindre og mange mennesker føler, at en usynlig bøjle er bedre for dem, da den er sværere at se for andre og dermed har mindre indflydelse på deres udseende. En usynlig tandbøjle kan opfattes som både behagelig og diskret i forhold til de klassiske tandbøjle alternativer.

Hvor hurtigt flytter tænder sig?

Nogle kan faktisk få fantastiske resultater på bare få måneder, mens andre må bruge op til 2 år eller mere. Det hele afhænger af, om du har haft bøjle på før – såsom ganebøjle, togskinner, fast bøjle eller anden type – eller om der er plads en korrektion i din mund. Derfor anbefaler vi altid, at du tager kontakt til en tandlæge. Du kan komme i kontakt med en tandlæge her på siden, og få en gratis forundersøgelse med mulighed for 3D-scan af dine tænder.

Hvor meget koster tandbøjler?

En tandreguleringsbehandling med almindelig tandbøjle koster typisk fra kr. 15.000. Den endelige pris afhænger af din tandstilling og evt. tidligere behandlinger. Derfor kan du – fra vores side – altid bestille tid til en gratis forundersøgelse, så du kan få et præcis svar på, hvad det koster i dit konkrete tilfælde. Konsultationen er gratis.

Hvor længe skal jeg have tandbøjle på?

Du skal forvente, at en behandling med almindelig- eller usynlig tandbøjle som udgangspunkt varer i ca. 1 år. Nogle kan slippe med kortere tid og andre længere. Det afhænger af dit konkrete tilfælde. Der er nemlig forskel på, om der er tale om en kosmetisk tandregulering eller om dit bid er direkte skævt. Din usynlige bøjle kan tages ud, når du spiser eller børster tænder. En usynlig tandbøjle skal bæres 22 timer i døgnet for at opnå den mest optimale effekt. At tandbøjlen kan tages ud, er netop det, der kan gøre hygiejne og tandbørstning lettere – og dermed minimere risikoen for huller i tænderne.

Hvor lang tid gør tandbøjlen ondt?

Der kan som regel opstå ømhed, når din bøjle skal skiftes eller strammes. Med usynlige bøjler er det få personer, der oplever en væsentlig ømhed efter de første par uger.

Almindelige, kendte bøjler såsom tandbøjler, ganebøjle eller togskinner skal strammes løbende, og hver gang vil der opstå ømhed. Når du vælger en usynlig bøjle – fra fx invisalign eller clearcorrect – får du en ny og frisk aligner hver anden uge, og her vil du også kunne spore en vis ømhed en dag eller to. Ømheden indikerer, at dine tænder har rettet sig, hvilket betyder, at du er godt på vej til det smil du drømmer om.

Findes der tandretning uden tandbøjle?

Ja, du kan faktisk få rettet dit tandsæt uden brug af en klassisk tandbøjle. Du kan i stedet vælge at få rettet dine tænder ved hjælp af en usynlig tandbøjle. Disse er ofte produceret af Clearcorrect, Invisalign og Inman Aligner, og er kendt som en usynlig tandbøjle. Når vi taler om bøjler eller tandbøjler, tænker de fleste på en ganebøjle eller de klassiske togskinner. Men som meget andet her i verden, har udviklingen, inden for tandbøjler samt alternativer til den klassiske tandbøjle, fuldt med tiden. Det vil altså sige, at, hvis du overvejer at rette dine skæve tænder, er det ikke sikkert, at en fast tandbøjle er den rigtige løsning for dig i dag. Der findes mange gode alternativer, der giver rigtig flotte resultater, hvis du vil rette dine tænder – uden det skal være synligt.

Hvor kan jeg få rettet tænder uden klassisk tandbøjle?

Hos All About Smiles samarbejder vi med landets førende eksperter, og vi kender også en dygtig tandlæge i nærheden af dig. Der findes mange muligheder og brands i dag, og valget afhænger også af dine præferencer og ønsker. Så inden du googler videre, for at vælge om det skal være tandregulering med invisalign, clearcorrect, Inman Aligner eller et andet brand, synes vi, at du skal booke en gratis og uforpligtende forundersøgelse hos en tandlæge nær dig.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram