21.10.2021

Leder du efter et alternativ til Invisalign behandling? Vi hjælper dig her

Hvis du har undersøgt mulighederne for at rette tænder, har du sikkert hørt om Invisalign. Behandlingen er et populært valg for dem, der søger tandregulerende behandling. Selvom Invisalign er et populært navn, som alle kender, er der en række godkendte alternativer, som du måske vil overveje.

Hvad er Invisalign?

Ligesom andre gennemsigtige bøjleskinner er Invisalign-skinnerne praktisk talt usynlig og fremstillet af polyurethanharpiks, der er støbt efter patientens tandaftryk. De er både diskrette, aftagelige og behagelige, hvilket gør dem til et attraktivt alternativ til de traditionelle togskinner.

Hvad er fordelene ved usynlige bøjleskinner?

Usynlige bøjleskinner kan prale af mange fordele i forhold til traditionelle bøjler og hjemme-tandreguleringssæt. Her er blot nogle af de største fordele.

Diskrethed

Gennemsigtige skinner er praktisk talt usynlige for det blotte øje, hvilket gør dem til et attraktivt valg for børn, teenagere og voksne, der er bekymrede over bøjlens effekt på udseendet.

De er aftagelige

Faktummet, at de gennemsigtige bøjleskinner er aftagelige, giver patienten mere frihed, når det kommer til valg af mad. Alt imens brugere af den traditionelle metalbøjle skal undgå fødevarer, der kan beskadige eller sidde fast i bøjlen, kan patienter af den gennemsigtige bøjle stort set spise, hvad de vil.

Skinnernes aftagelighed medvirker til, at brugerne lettere kan børste tænder og bruge tandtråd og man kan derfor nyde af bedre mundhygiejne på sigt.

De er mere komfortable at bære

Udover deres diskrethed, er bøjleskinnerne kendt for deres komfort. De er tynde, fleksible og lette, hvilket gør dem mere komfortable end de metalliske beslag og tråde i togskinner.

Hvad er ulemperne ved usynlige skinner?

Det ville være forkert at antage, at gennemsigtige skinner er det mest ideelle valg for alle. Her er et par grunde til, at de muligvis ikke er noget for dig:

Deres aftagelighed gør dem uegnede for glemsomme mennesker

Det er patientens ansvar at bære deres Invisalign-skinner i de instruerede 22 timer om dagen. Hvis dette ikke gøres, kan det resultere i tandkomplikationer og forlænget behandlingslængde.

Personer, der er tilbøjelige til at glemme placeringen af ejendele, skal muligvis også købe erstatningsskinner og -beholdere oftere. Dette kan igen bremse behandlingsprocessen og føre til store erstatningsregninger!

De egner sig ikke i alle tilfælde

Hvis din tandstillingsfejl (malokklusion) er for omfattende, er Invisalign alene muligvis ikke den bedste behandling. Nogle tilfælde kræver mere kompleks tandregulerende behandling. Hvis du vil vide mere om alvorlige tilfælde, kan du læse vores blog her.

Ikke alle patienter er komfortable med det

Nogle patienter kan ikke lide trykket fra gennemsigtige skinner, når de bærer dem for første gang. Dette kan føre til, at patienten føler sig umotiveret og i sidste ende føre til huller i tænderne grundet dårlig tandpleje.

Hvem egner Clear Aligners sig til?

Usynlige skinner er velegnede i de fleste tilfælde og kan generelt reparere moderate niveauer af:

Der er heller ingen aldersgrænse for Invisalign, så længe alle voksne tænder er fuldt ud til stede i patientens mund. Det betyder, at de fleste mennesker kan begynde at modtage behandling fra de er 13 år, og behandlingen kan endda behandle malokklusion hos dem over 60 år.

Der er dog nogle situationer, hvor Invisalign muligvis ikke er egnet til dig, såsom:

● Hvis du stadig har mælketænder

● Hvis du har fået fjernet tænder eller mangler tænder

● Hvis du har proteser eller falske tænder

● Hvis du har en tandbro

● Hvis du har tandkødssygdom

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er en god kandidat til Invisalign eller ej, skal du bestille tid hos en ekspert for at finde ud af det.

Hvad er alternativer til Invisalign?

Invisalign er en af ​​de mest populære former for usynlig tandregulerende behandling, men det er ikke den eneste. Efterhånden som den usynlig bøjleindustri vokser, vokser udvalget af tilgængelige mærker også. I dag er der mange mærker, der tilbyder anerkendte løsninger, som kan vise sig passende i dit tilfælde.

Der findes andre udbydere af usynlige skinner, såsom ClearCorrect, som kan prale af mange af de samme fordele som Invisalign. Hver udbyder vil have deres eget prissystem og tilbyde unikke fordele. For at finde ud af hvilken der er bedst for dig, bør du tale med en eksperttandlæge eller specialtandlæge. De vil kunne fortælle dig om dine muligheder, samt give dig et groft skøn over behandlingens længde og omkostninger.

Hvilken behandling er den rigtige for dig?

Som nævnt ovenfor er der en række alternativer til Invisalign, som alle tilbyder unikke fordele, der kan være mere egnede i dit tilfælde. Derfor er det bedst at tale med en autoriseret tandlæge eller bøjletandlæge, som kan rådgive dig om den mest ideelle behandlingsløsning for dig!

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram