29.09.2021

Sådan bestiller du dine retainers

Du er færdig med at gå med dine usynlige skinner, og du har fået et smil med flotte rettede tænder – men det betyder ikke, at dit behandlingsforløb er slut. 

Uanset hvilken type bøjle, du har båret indtil nu, vil du få brug for retainers til at fastholde dine tænder, netop så de ikke rykker sig tilbage på deres ’gamle pladser’. 

Læs med her, så du kan få et uddybende svar på, hvorfor du har brug for en retainer, hvordan du skal bære den og hvordan du bestiller en udskiftning. 

Hvem har brug for ortodontisk retainers?

Ortodontiske retainers er for alle, der har fået rettet deres tænder. Det gælder altså, uanset om du har fået tandretning med den traditionelle metalbøjle eller clear aligners såsom ClearCorrect eller Invisalign. En retainer er et must, hvis dine tænder skal forblive på deres ’nye’ pladser efter en tandretning. 

Der er to hovedtyper af retainers: Aftagelige og permanente 

Permanent retainer

Denne type af retainer er fastgjort til dine tænder. Retaineren fastgøres ved hjælp af metaltråd, der limes til bagsiden af dine tænder. Denne type af retainer er meget populær inden for ortodontisk behandling, da den er meget diskret, robust og næsten umulig at miste. Denne retainer holder dine tænder på plads døgnet rundt – du skal altså ikke minde dig selv om, at du skal huske at bære din retainer hver dag.  

Aftagelig retainer

Aftagelige retainers findes i flere forskellige typer af former, størrelser og materiale. Den mest generelle type af retainer er den traditionelle metalretainer - der går under navnet Hawley retainer - eller den gennemsigtige retainer, som på sit look, minder meget om det sæt af skinner, du får i din behandling med ClearCorrect. 

Vi hos All About Smiles, kan ikke nøjagtigt fortælle dig, hvilken type af aftagelige retainer, der er den mest optimale løsning for lige netop dig. Vi anbefaler derfor, at du booker en aftale online med en af vores tandlæger, som er i stand til at give dig den bedste vejledning. Klik her og find ud af hvordan. 

Hvis du har ødelagt din retainer, anbefaler vi, at du bestiller en ny til udskiftning hurtigst muligt. Jo længere tid du går uden din retainer, jo værre vil konsekvenserne for dine tænder blive. 

Hvor meget koster en udskiftning af retainer? 

Dette spørgsmål afhænger af to ting: Hvilken type af retainer du bærer, samt hvilken tandlæge-forsikring du har. 

Hvis du ødelægger eller mister din permanent fastsatte retainer, vil du være nødsaget til at booke en aftale med din ortodontist eller tandlæge, hvilket kan resultere i en dyr regning. 

Aftagelige retainere er generelt billigere at udskifte i og med, at de er lavet af plastik og alligevel skal udskiftes jævnligt. Med dette sagt, er det naturligvis en god idé at passe godt på sine retainers, så du sparer unødige udgifter. 

Et godt tip er at bevare din aftagelige retainer i sit etui, når du ikke bruger den. På den måde sikre du, at den ikke forsvinder. 

Hvordan bestiller jeg en udskiftning af retainer?

Tandlæge eller ortodontist?

Den bedste måde, at bestille en udskiftning af din retainer, er at kontakte den tandlæge, som gav dig dit første sæt. De vil sandsynligvis have dine oplysninger, så de kan give dig en ny retainer, der passer perfekt til dig. 

Kan jeg få en udskiftning af retainer fra en anden ortodontist eller tandlæge end min sædvanlige?

Vi anbefaler, at du taler med din sædvanlige ortodontist eller tandlæge, hvis du får brug for at udskifte din retainer – men det er blot vores anbefaling. 

En ny tandlæge kan få brug for at tage dine tandaftryk igen, hvilket kan medføre en ekstra regning, men du vil stadig være i stand til at få din udskiftning. 

Behøver jeg overhovedet at udskifte min retainer? 

Det er værd at bemærke, at det ikke er alle beskadigede retainers, der behøver at blive udskiftet. Metalretainers kan ofte nemt repareres af en tandlæge, ortodontist eller i et tandlaboratorium – og denne reparation kan spare dig for mange penge sammenlignet med en helt ny udskiftning. 

Desværre gælder dette ikke for gennemsigtige plastik retainers. Denne type af retainer skal udskiftes, hvis der opstår revner eller huller. 

Hvis du har ødelagt eller mistet din retainer, og du ikke er sikker på, hvad du skal gøre, anbefaler vi, at du taler med din ortodontist eller tandlæge. De kan rådgive dig om, hvordan du får en udskiftning. 

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram