27.10.2021

4 grunde til, at tandretning med usynlige skinner måske ikke er noget for dig

Usynlig tandregulering har gennemgået en dramatisk stigning i popularitet de seneste år, og det er ikke svært at se hvorfor. Skinnerne, der anvendes til tandretningen, er praktisk talt usynlige for det blotte øje, aftagelige og nemmere at rengøre end traditionelle bøjler. Men denne løsning er ikke egnet til alle. Så hvordan ved du, om usynlig tandregulering er det rette (eller forkerte) valg for dig?

Din tandstillingsfejl kan være for omfattende


Mange faktorer bidrager til vurderingen af omfanget af din tandstillingsfejl, herunder tandstørrelse, form, vinkel og position. I nogle tilfælde kan en patients tænder have roteret betydeligt eller vippet drastisk i den forkerte retning. Situationer som disse kan kræve mere kompleks tandregulerende behandling, hvor de gennemsigtige skinner alene ikke er nok. Hvis du vil vide mere om alvorlige tilfælde, kan du tjekke vores blog ud her.

Du er den glemsomme type


De gennemsigtige skinner bør bæres 22 timer i døgnet og må kun fjernes ved rengøring, tandbørstning, indtagelse af mad og andre væsker end vand. Hvis du er den glemsomme type – og undlader at bære dine skinner i den instruerede periode, vil behandlingen blive forlænget og vise sig mindre effektiv.

Du kan også glemme at børste tænder efter at have spist, hvilket kan forårsage, at mad og bakterier ophobes i dine skinner. Dette kan føre til huller i tænderne, tandkødssygdomme, dårlig ånde og en lang række andre sundhedsproblemer.

Kort sagt: Hvis du ikke tror, du kan forpligte dig til en streng tandrensningsrutine, er klare skinner muligvis ikke noget for dig.

Du mister nemt ting


Gennemsigtige skinner er lavet af et meget tyndt, klart materiale, hvilket gør dem meget nemme at misplacere og svære at finde, når de aftages. Det er en dyr affære at skulle bestille erstatningsskinner, som vil forlænge din behandling, da det kan ende med, at du skal undvære dine skinner i flere dage.

Top tip:


Du bør altid opbevare dine skinner i et beskyttende etui, når du ikke har dem på. Dette vil hjælpe med at holde dem sikre, rene og give dig bedre mulighed for at holde styr på, hvor de er.


Hvis du leder efter en hurtig løsning


Selvom der er beviser for, at den usynlige bøjle kan arbejde hurtigere end traditionelle togskinner, er dette ikke tilfældet for enhver patient. Faktisk er der ingen standard tidsramme for behandlingen. Din estimerede behandlingslængde vil afhænge af din tandstillingsfejl, såvel som din evne til at bære skinnerne i de instruerede 22 timer i døgnet.

Den eneste måde at finde ud af, hvor længe din behandling vil vare, er ved at tale med en registreret tandlæge eller specialtandlæge. De vil være i stand til at rådgive dig om den bedst egnede tandregulerende behandling i dit tilfælde og vil også give dig et rimeligt overslag over prisen.

Andre begrænsninger at overveje

Hvis du for nylig har fået udført arbejde på dine tænder


Hvis du har fået sat en krone eller porcelænsfacade i, efter du har modtaget dine usynlige bøjle, passer den muligvis ikke længere korrekt. Dette kan reducere effektiviteten af din behandling, og din tandlæge skal muligvis tage dit tandaftryk igen. En ændring af kun én tand kan forhindre skinnerne i at fungere korrekt. Så hvis du planlægger at få kosmetisk tandbehandling, er det bedst at vente, til efter dine tænder er blevet rettet.

Hvis du skal have fjernet en tand


At få fjernet en tand kan også forhindre dine skinner i at fungere korrekt. Så usynlig tandbøjle er muligvis ikke egnet til dem, der kræver tandudtræk før eller i løbet af deres behandling.

Hvis du har en tandbro


Generelt forhindrer tandbroer ikke gennemsigtige skinner i at flytte dine tænder på plads. Dette er dog ikke altid tilfældet, og din tandlæge skal muligvis fjerne en del af broen for at få plads. På grund af den ekstra kompleksitet ved sådanne foranstaltninger, anbefales det, at alt genoprettende arbejde udføres efter et usynligt tandbøjle-forløb.

Er usynlig tandbøjle noget for mig?


Den eneste måde at finde ud af, om du er en egnet kandidat til usynlig tandbøjle, er at tale med en ekspert. Hver patients situation er helt unik, og det er vigtigt at diskutere dine muligheder og resultater med en autoriseret professionel, før du vælger din tandregulerende behandling. Hvorfor ikke besøge All About Smiles og komme i kontakt med en lokal tandlæge eller specialtandæge i dag? Du kan også tjekke vores SmileStories og tage et kig på nogle virkelige resultater fra vores usynlig tandbøjle-patienter.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram