03.05.2023

Hvordan fungerer en tandretning?

Er du ked af, at dine før så flotte og regelmæssige tænder er gået hen og blevet skæve – og føler du, at dette går ud over din livskvalitet? Så kan du med stor fordel læse med i det følgende. Her kan du nemlig blive meget klogere på tandretning for voksne.

Tandretning – ikke kun for børn

Tandregulering er ikke kun for børn og unge. Faktisk er flere og flere voksne begyndt at forstå betydningen af at have sunde og veljusterede tænder.

Dine tænder er ikke kun vigtige for dit udseende. Et regelmæssigt bid kan også afhjælpe en ringe tyggefunktion, forbedre din tale og forebygge sygdomme og lidelse i tænder og tandkød.

Skæve tænder kan nemlig være årsagen til alt fra spændingshovedpine til uhensigtsmæssigt slid på tænderne. Og derfor er det en god idé at undersøge muligheden for at få dem rettet – ikke mindst fordi tænderne sagtens kan gå hen og blive endnu mere skæve med årene.

Tænderne flytter sig hele livet igennem. Dette er årsagen til, at du sagtens kan få rettet dine tænder som voksen. Med tandretning justeres tændernes position ved hjælp af forskellige ortodontiske apparater. Når tænderne justeres bliver dit bid korrigeret, og dit smil smukkere og mere regelmæssigt. Tandregulering handler, med andre ord, om at skabe balance og harmoni i dit smil og i din munds sundhed.

ClearCorrect usynlige tandbøjler – en moderne løsning

Måske tænker du med gysen tilbage på din barndom eller dine teenagerår, og de frygtede ”togskinner” – altså fast monterede tandbøjler – som dengang blev anvendt i forbindelse med tandretning. Men den dag i dag er der op til flere alternativer til dette scenarie. Og ét af disse er ClearCorrect.

ClearCorrect er en banebrydende løsning inden for tandregulering, som består af klare plastskinner, der fremstilles individuelt til netop din mund. Disse usynlige tandbøjler er en effektiv, diskret og komfortabel måde, hvorpå du kan få rettet dine tænder, uanset hvor skæve de end måtte være.

Hvordan fungerer en tandretning?

Din vej til et smukt smil og et korrekt bid

Hvis du ønsker at få rettet dine tænder ved hjælp af ClearCorrect, skal du først og fremmest tage kontakt til en tandlæge, der tilbyder denne behandling. Her hos All About Smiles kan du finde en liste over dygtige tandlæger, som kan hjælpe dig til et smukt smil ved hjælp af ClearCorrect.

I det følgende kan du læse mere om de forskellige trin forbundet med en ClearCorrect behandling:

 1. Konsultation og vurdering.
  Først og fremmest skal du gennemgå en indledende konsultation hos tandlægen. Han eller hun vil undersøge dine tænder, dit bid og din munds generelle sundhed, og gennemgå dine forventninger til resultatet. Hvis tandlægen vurderer, at ClearCorrect er det rigtige valg for dig, går I sammen videre til næste trin.
 2. Planlægning af behandling.
  Ved hjælp af moderne teknologi tager tandlægen præcise aftryk af dine tænder og laver 3D-modeller. Disse bruges til at skabe en detaljeret behandlingsplan, der viser, hvordan dine tænder vil flytte sig trinvist, og hvordan dit smil vil se ud ved behandlingens afslutning.
 3. Fremstilling af ClearCorrect skinner.
  Din individuelle behandlingsplan sendes til ClearCorrect, hvor dine skræddersyede, transparente skinner fremstilles. Disse skinner er udformet til præcist at passe til dine tænder og gradvist flytte dem til den ønskede position.
 4. Brug af ClearCorrect skinner.
  Du vil bære hver skinne i en serie i omkring to uger ad gangen, og kun tage dem ud, når du spiser, drikker, børster tænder eller bruger tandtråd. Med hver ny skinne vil du bemærke, at dine tænder gradvist flytter sig tættere mod deres endelige position.
 5. Regelmæssige tjek og afslutning af behandling.
  Du vil skulle gå til regelmæssige tjek hos tandlægen for at sikre, at dine tænder flytter sig korrekt, og at du er på vej mod dit drømmesmil. Når du har gennemført hele serien af skinner, vil dit smil være præcis, som du ønsker.

Hvor kan jeg få tandregulering med ClearCorrect?

Hos All About Smiles hjælper vi dig med at finde en tandlæge, som kan hjælpe dig med retning af tænder.

Hvordan foregår tandretning med usynlig bøjle?

Når du får rettet dine tænder ved hjælp af ClearCorrect, skal du bruge usynlige og aftagelige skinner i en periode.

Kan voksne få rettet tænder?

Ja - tandretning er ikke kun for børn.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram