04.07.2023

Usynlig bøjle vs. traditionel bøjle: Hvad er forskellen?

Er dine tænder gået hen og blevet lidt skæve i årenes løb, og drømmer du om at genskabe din ungdoms flotte, regelmæssige smil? Så er der godt nyt til dig. Det, at dine tænder er skæve, skyldes nemlig at de flytter sig hele livet igennem. Og det betyder samtidig, at de sagtens kan rettes på plads – også selv om du ikke længere er barn. Læs med her, og få inspiration til tandretning!

Hvordan foregår tandretning for voksne?

Måske har du prøvet at få rettet dine tænder, da du var barn. I de fleste tilfælde vil tandretning for børn foregå ved hjælp af fastmonterede bøjler – de såkaldte ”togskinner”, som både er kosmetisk skæmmende og samtidig ikke videre befordrende for en god mundhygiejne.

Grunden til, at man stadig anvender fastmonterede tandbøjler til børn i stedet for de nye, smarte usynlige tandbøjler, er, at sidst nævnte model er udtagelig, og at de færreste børn har samme disciplin som de fleste voksne. Derfor vil man i reglen kunne opnå et væsentligt bedre resultat af tandretning hos børn med den fastmonterede model.

Som voksen kan du vælge, om du vil have rettet tænder ved hjælp af en fast tandbøjle, eller om du vil benytte usynlige tandskinner til formålet. I det følgende kan du blive klogere på forskellen samt fordele og ulemper ved de to modeller.

Usynlige bøjler vs. traditionelle bøjler: Hvad er forskellen?

Udseende – den kosmetiske faktor

Den mest åbenlyse fordel ved de usynlige tandbøjler er udseendet. Traditionelle bøjler er lavet af metalbøjler og -tråde, der er fastgjort til dine tænder, og de er meget synlige, når du smiler eller taler.

Usynlige tandskinner, som dem du finder hos for eksempel ClearCorrect, er lavet af gennemsigtig plast og er næsten umulige at se, hvilket gør dem til et mere diskret valg.

Komfort og fleksibilitet: Vælg ClearCorrect for en nem og behagelig løsning

En usynlig bøjle som ClearCorrect er generelt mere komfortable end traditionelle bøjler. De er forsynet med en glat overflade, og vil ikke forårsage skader på dit tandkød eller indersiden af dine kinder.

Traditionelle bøjler kan derimod forårsage ubehag eller sår i munden, især lige efter justeringer. Det er ikke unormalt, at man er nødt til at skylle regelmæssigt med klorhexidin for at undgå betændelse i mundens slimhinder, forårsaget af irritation fra bøjlen.

ClearCorrect skinner er aftagelige, hvilket betyder, at du kan tage dem ud, når du spiser eller børster tænder. Dette gør det lettere at holde dine tænder rene og sunde, og du behøver ikke at bekymre dig om mad, der sidder fast i bøjlen.

Traditionelle bøjler er fastgjort til dine tænder, og du skal være mere forsigtig med, hvad du spiser. Samtidig kan det være sværere at børste og bruge tandtråd.

Hvor lang tid tager en behandling med usynlig bøjle (ClearCorrect) kontra traditionel bøjle?

Behandlingstiden varierer fra person til person og afhænger af sværhedsgraden af tand- eller bidproblemer. Generelt set kan ClearCorrect korrigere mange problemer hurtigere end traditionelle bøjler, men nogle komplekse tilfælde kan kræve behandling med traditionelle metoder.

Både traditionelle bøjler og ClearCorrect er effektive til at rette en bred vifte af tand- og bidproblemer. Valget mellem de to metoder afhænger i sidste ende af dine specifikke behov, din livsstil og dine personlige præferencer.

Du bør rådføre dig med en professionel tandlæge for at få endeligt svar på spørgsmål, om hvilken model du skal vælge. Hos All About Smiles kan vi hjælpe dig med at finde en kompetent tandlæge, som kan tilbyde en tandretning, der matcher dine behov.

Hvad er fordelen ved usynlige tandbøjler?

Ud over det rent kosmetiske, er usynlige tandbøjler også udtagelige, så du nemmere kan komme til at børste tænder eller rense dine skinner.

Hvad er usynlige bøjler?

Usynlige bøjler til tandretning er et system bestående af individuelt fremstillede tandskinner, som er produceret i hård tynd plast, og som er nærmest usynlige når du har dem på.

Hvor kan jeg få rettet tænder med usynlige bøjler?

Hos All About Smiles kan du finde en liste over tandlæger i nærheden af dig, der kan tilbyde tandretning ved hjælpe af ClearCorrect.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram