19.08.2023

Tandregulering til voksne: Typer og udfordringer

Det er aldrig for sent at få det smil, du altid har ønsket dig – heller ikke selv om dine tænder er gået hen og blevet lidt skæve med årene. Tænder kan nemlig rettes hele livet igennem. Og med de nye former for tandregulering er det nemmere end nogen sinde før at få rettet tænder.

Der er inden for de seneste årtier sket store fremskridt inden for netop dette område. I denne artikel kan du læse mere om de forskellige typer tandretning, der er tilgængelige for voksne, samt hvilke fordele og udfordringer som er forbundet dermed.

Forskellige typer af tandregulering til voksne

Den dag i dag findes der, hvis man ser bort fra ganebøjler og fiksturer så som elastikker og lignende, fire forskellige typer tandbøjler til voksne. Disse indbefatter

  • Traditionelle metalbøjler: Dette er den mest almindelige type tandregulering, som du sandsynligvis husker fra barndommen. Selvom de såkaldte ”togskinner” er meget synlige, er de ekstremt effektive til at behandle en lang række tand- og bidproblemer.
  • Keramiske bøjler: Keramiske bøjler fungerer på samme måde som metalbøjler, men de er farvet til at matche dine tænder, hvilket gør dem mindre synlige. De kan dog være mere skrøbelige end metalbøjler og lidt dyrere.
  • Lingual bøjler: Disse bøjler er fastgjort til bagsiden af dine tænder, hvilket gør dem helt usynlige. Men de kan være sværere at rengøre og justere, og de kan også forårsage taleproblemer i starten.
  • Usynlige bøjler (for eksempel ClearCorrect): ClearCorrect og lignende produkter er aftagelige, næsten usynlige, skinner, der gradvist flytter dine tænder på plads. De er meget diskrete og behagelige, men bedst egnet til mildere til moderate tandproblemer. Ved mere graverende problemer anbefales stadig de traditionelle fast monterede metalbøjler.

De mest almindelige udfordringer ved tandregulering til voksne

Inden du går i gang med et behandlingsforløb med tandbøjler, bør du gøre dig det klart, at et sådant er forbundet med visse udfordringer. Hos din tandlæge vil du blive gjort opmærksom herpå, lige som I i fællesskab vil afstemme forventninger til det færdige resultat.

Du bør være opmærksom på følgende i forbindelse med dit tandretningsforløb:

  1. Behandlingsperioden: Hos voksne kan tandretning tage længere tid end hos børn og unge, da de voksne knogler ikke vokser og derfor er mindre modtagelige for forandring. Du skal være tålmodig og forberedt på, at din behandling kan tage et par år.
  2. Omkostningerne: Tandregulering kan være en betydelig investering, og nogle forsikringsselskaber dækker muligvis ikke ortodontisk behandling for voksne. Det er vigtigt at undersøge dine finansieringsmuligheder og vælge den løsning, der bedst passer til dit budget.
  3. Mundhygiejne: God mundhygiejne er afgørende, når du har tandregulering, da bøjler og skinner kan gøre det sværere at børste og bruge tandtråd. Du skal være villig til at investere ekstra tid i din mundhygiejne for at forhindre tandkødssygdomme og karies.
  4. Gener og ubehag: At vænne sig til tandregulering kan tage tid, og du kan opleve ubehag eller irritation, især efter justeringer. Dette er dog midlertidigt og vil forsvinde efter et stykke tid.

Generelt er langt de fleste patienter tilfredse med deres behandlings forløb. Det gælder om at vælge en dygtig og erfaren tandlæge, som kan hjælpe med en kvalificeret behandling. Her hos All About Smiles kan du finde en liste over dygtige tandlæger, der tilbyder tandregulering voksne med ClearCorrect, i dit lokalområde.

Hvordan foregår tandretning for voksne?

Tandretning kan udføres ved hjælp af ClearCorrect, som er et system bestående af usynlige og aftagelige tandskinner.

Hvorfor skal jeg vælge ClearCorrect?

Med ClearCorrect kan du få det smil, du drømmer om, på kort tid og uden gener.

Kan voksne få rettet tænder?

Ja - tænderne flytter sig hele livet igennem. Derfor er tandretning ikke kun for børn og unge.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram