20.09.2023

Hvornår er tandregulering nødvendigt?

Mange af os har i barndommen eller de tidlige teenagerår stiftet bekendtskab med tandretning i den ene eller den anden form. Fra de klassiske ”togskinner” – altså fast monterede tandbøjler i metal – over elastikker og ganebøjler til nakketræk og hjelm, findes metoder til tandretning i rigtig mange forskellige udformninger.

Den dag i dag er det dog ikke nødvendigt at skulle døje med de trælse bøjler, du måske kender fra din barndom. Når man stadig fortrinsvis bruger fast monterede bøjler til børn, skyldes det, at børn ikke har de voksnes disciplin, og derfor ikke kan tiltros aftagelige skinner som for eksempel ClearCorrect.

Der kan dog også være andre grunde til at vælge en anden model end de usynlige tandbøjler. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dit eller dit barns bid, og holder øje med hvordan tænderne udvikler sig. Det kan nemlig sagtens tænkes, at der kan være behov for tandregulering.

Hvordan ved jeg, at tandretning er nødvendig?

Tandregulering kan være nødvendig af en række årsager, både æstetiske og funktionelle. Nogle gange kan det være svært at vide, om du eller dit barn har brug for tandregulering, men her er nogle almindelige tegn, som du kan holde øje med.

  1. Skæve tænder: Tænder, der gror skævt, er en af de mest åbenlyse grunde til at søge tandregulering. Skæve tænder kan påvirke dit smil og din selvtillid. Udover det æstetiske aspekt, kan skæve tænder også føre til mundhygiejniske problemer, da de kan gøre det sværere at rengøre tænderne ordentligt. Et skævt bid kan desuden foranledige spændingshoedpine, dårlig tyggefunktion, og slid på tændernes overflade.
  2. Overbid eller underbid: Overbid henviser til tilstanden, hvor de øvre tænder overlapper de nedre tænder i stor grad, mens underbid er det modsatte. Begge tilstande kan føre til taleproblemer, vejrtrækningsproblemer, og problemer med at tygge maden ordentligt. Blandt lignende dårligdomme finder vi krydsbid og åbne bid. I de fleste tilfælde kan et overbid rettes ind ved hjælp af en tandbøjle. Svære tilfælde af underbid eller krydsbid kan kræve en kirurgisk indsats, efterfulgt af tandregulering.
  3. Pladsmangel: Når der ikke er tilstrækkelig plads i kæben til alle dine tænder, kan det føre til, at tænderne skubber til hinanden. Dette kan resultere i skævhed og overlappende tænder, som kan være svære at børste. Dermed øges risikoen for huller i tænderne samt tandkødssygdomme.
  4. Stort mellemrum mellem tænderne: Store mellemrum mellem tænderne, også kendt som diastema, kan være et resultat af manglende tænder, for små tænder, eller en uoverensstemmelse mellem kæbens størrelse og tændernes størrelse. Mellemrummene kan lukkes med tandregulering for at forbedre udseendet og funktionen af tænderne.
  5. Ukorrigerede medfødte tandproblemer: Nogle voksne kan have haft tandproblemer som børn, som aldrig blev behandlet. Da tænderne flytter sig hele livet igennem, kan tænder, der en gang er blevet rettet, forskyde sig på ny. I begge disse tilfælde kan tandregulering være nødvendig for at korrigere problemet. 

Få den bedste hjælp til retning af tænder med usynlig tandbøjle

Du bør altid rådføre dig med en tandlæge, som har erfaring med tandregulering, inden du kaster dig ud i at få rettet dine tænder. På den måde kan du sikre, at dine forventninger er realistiske, og at du kender til såvel fordele ved tandretning som de udfordringer, der er forbundet med behandlingsforløbet.

Hos All About Smiles kan du finde en omfattende liste over tandlæge i Danmark, der tilbyder tandretning ved hjælp af ClearCorrect – et system af usynlige tandbøjler, som garanterer hurtig og effektiv tandregulering uden gener. ClearCorrect er tandregulering med moderne teknologi, og p.t. blandt de mest efterspurgte løsninger på markedet.

Hvilke tandbøjle skal jeg vælge?

Som voksen kan du opnå rigtig flotte resultater med en usynlig tandbøjle som for eksempel ClearCorrect,

Hvorfor få rettet tænder?

Der kan være mange gode grunde til at det er en god idé at få rettet tænder. Det kan for eksempel være skæve tænder, dårlig tyggefunktion, eller pladsmangel i kæben.

Kan jeg få rettet mine tænder som voksen?

Ja - det kan sagtens lade sig gøre at få flotte, sunde tænder som voksen.

Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram