20.10.2023

Hvorfor er det vigtigt at få rettet tænderne, og hvilke tandproblemer kan ubehandlede tænder føre til?

I dag er tandretning ikke blot forbeholdt børn og unge. Ganen og gummerne er forholdsvis plastiske, hvilket betyder, at tænderne faktisk flytter sig hele livet igennem.

Oplever du således som voksen, at dine før så flotte og regelmæssige tænder er begyndt at blive skæve, behøver du ikke at fortvivle. De kan nemlig sagtens rettes ind på plads igen. Og du behøver ikke at frygte barndommens trælse ”togskinner” – nu om stunder kan tænder nemlig rettes ved hjælp af usynlige tandbøjler, der tilmed kan tages ud når du skal børste tænder eller spise.

Forebyggelse af fremtidige tandproblemer med tandretning

Det at rette tænder handler ikke kun om at opnå et smukkere smil, selv om dette på mange måder har en stor værdi i sig selv. Det handler også om at beskytte din munds sundhed.

Ubehandlede tandproblemer kan føre til en række komplikationer. I det følgende kan du blive klogere på disse, og lære mere om hvorledes de kan forebygges ved hjælp af effektiv og professionel tandregulering.

Forebyg skader og tandsygdomme som følge af pladsmangel i munden

Når der ikke er plads til alle dine tænder i kæben, vil disse skubbe til hverandre. På den måde kommer tænderne til at sidde i forskudte lag – og dette kan vanskeliggøre tandbørstning samt effektiv brug af tandtråd. Dette kan medføre ophobning af plak, som er bakteriebelægninger på tænderne, og tandsten, som er plak der er blevet hårdt.

Hvorfor er det vigtigt at få rettet tænderne, og hvilke tandproblemer kan ubehandlede tænder føre til?

Når der opstår tandsten på tændernes emalje, er denne ekstra udsat for karies, det vil sige huller i tænderne. Og de store bakterieophobninger giver øget risiko for gingivitis og parodontitis.

Disse tilstande kan resultere i smerte, dårlig ånde, og i alvorlige tilfælde, tab af tænder. Hvis du får rettet dine tænder, så de sidder pænt på række, minimerer du risikoen for disse dårligdomme, idet du nemmere vil kunne børste og rengøre dine tænder.

Undgå problemer med tale og tyggefunktion

Tænder, der ikke er korrekt justeret, kan påvirke din evne til at tale klart og tygge mad ordentligt. Dette kan føre til talefejl og fordøjelsesproblemer, da fordøjelsen starter i munden med tygning og spyt, der nedbryder maden.

Derudover vil du med tandregulering kunne forebygge slitage, der kan føre til dårlige tænder. Hvis dine tænder sidder uregelmæssigt, eller dit bid er skævt, kan det føre til unormalt slid på bestemte tænder. Over tid kan dette føre til slid på tandemaljen. Når tandemaljen slides ned, kan det føre til øget følsomhed over for varme og kulde, og forhøjet risiko for huller og brud på tænderne.

Hvis du døjer med overbid, underbid, krydsbid eller åbent bid, er det vigtigt at du får et professionelt blik på din mund. Over- eller underbid kan lægge unormalt pres på din kæbe, hvilket kan føre til kæbesmerter, hovedpine, og i nogle tilfælde temporomandibulær ledforstyrrelse (TMJ) – en smertefuld tilstand, der kan påvirke kæben, øret, ansigtet, halsen og selv nakken.

Bedre selvtillid med et smukt smil

Endelig bør vi ikke overse det kosmetiske og æstetiske aspekt ved tandretning. Hvis du førhen har været bange for at smile, fordi du ikke ville fremvise dine skæve bisser, vil du efter end behandlingsforløb kunne smile og grine uden at skulle tænke på dit udseende. Dette er sundt for det mentale helbred – og på den måde kan man sige, at skønhed, funktionalitet og sundhed går hånd i hånd!

Hvis du mener, at tandregulering er noget for dig, kan du her på siden finde en dygtig tandlæge som kan tilbyde retning af tænder ved hjælp af ClearCorrect. ClearCorrect er et system bestående af usynlige og aftagelige plastskinner, som i løbet af kort tid kan give dig det smil, du drømmer om.

FAQ

Hvilke problemer medfører skæve tænder?

Tænder, der gror skævt, kan medføre en række problemer som for eksempel dårlig tale, forringet tyggefunktion, og spændingshovedpine.

Hvordan får jeg rettet mine tænder som voksen?

Som voksen har du mulighed for at få rettet dine tænder ved hjælp af usynlige tandbøjler som ClearCorrect.

Hvorfor få rettet sine tænder?

Hvis dine tænder er begyndt at blive skæve, kan du med fordel få dem rettet hos en tandlæge. Så kan du nemlig undgå diverse problemer, der kan opstå som følge af eksempelvis et skævt bid.
Er All About Smiles for dig?
Få en gratis forundersøgelse ved at booke en tid her
Er jeg egnet?

Vi skaber sundere smil for et gladere liv!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram